Pričevanja

Dejan Zavec

Zmaga v ringu je moj način življenja. Tam se počutim kot doma. Ampak ko se luči ugasnejo in ko snamem rokavice, komaj čakam, da se vrnem domov k ljudem, ki mi pomenijo največ v življenju. Družina je namreč moja prioriteta in ji posvečam največ pozornosti, zato podpiram konferenco Ljubezen in spoštovanje. Verjamem, da bo uspešno pripomogla k izboljšanju medsebojnih odnosov.

Miran Stanovnik

Miran Stanovnik

Spoštovanje, ljubezen, strpnost in tolerantnost so le nekatere lastnosti, ki držijo pri življenju partnerski ali družinski odnos … Na svoje poti se vedno odpravljam v zadnjih še sprejemljivih dneh pred pričetki tekem ali drugih dogodkov in se k družini vrnem takoj, ko je to mogoče. To zagotovo ni slučajno, saj mi odnos do mojih najbližjih pomeni največ, zato želim tudi preživeti z njimi največ časa, kljub temu da mi življenjski ritem hoče vsiliti svoj urnik. Zavedam se tega, da je zelo zahtevno biti moder, spoštljiv in ljubeč do tistih, ki so v tvoji neposredni bližini, zato verjamem, da sem vedno na preizkušnji, kar me dela še močnejšega. Prepričan sem, da je v mojih tovrstnih prizadevanjih koristna tudi prava zunanja motivacija in usmeritev, zato s simpatijami gledam na srečanja, kot je Ljubezen in spoštovanje.

Marcos Tavares

Moj uspeh izvira iz podpore moje družine. Če je doma vse v redu, sem uspešnejši na igrišču. Družina mi je v spodbudo, da na tekmi dam vse od sebe. Po koncu tekme se srečen vrnem domov, saj me podpirajo. Kadar zmagamo, zmaga ne pripada samo meni, temveč tudi članom moje družine. Sam ne morem biti zares uspešen, bolje je biti v paru kot sam.

Rešili ste dva fantka, da nista izgubila očka!

Rad bi se zahvalil, da ste nam pokazali resnico. Rešila je najin zakon! Pred štirimi leti je moj mož odšel, ker ni čutil nobenega spoštovanja po devetih letih zakona. Ni vedel, kaj mu manjka, toda skozi vaša učenja je spoznal, da ga je Bog ustvaril takšnega, da si želi spoštovanje. Bog me še danes uči, da dnevno izkazujem spoštovanje. V zameno mi je moj mož začel izkazovati več ljubezni. Mož se je vrnil po enem mesecu in sedaj bova praznovala 13. obletnico! Vaše učenje o norem ciklu nama je pomagalo, da sva dnevno prepoznavala, zakaj počneva, kar počneva in sva s tem prenehala. Vem, da vas je Bog uporabil, da nama pokažeta nov način, kako graditi zakon na trdni skali, ne pa na pesku našega lastnega truda. Milijonkrat hvala. Pomagali ste dvema fantkoma, da nista izgubila svojega očeta in da sedaj vidita, kako naj bi bil videti zdrav zakon. Rada vas imava in hvala Bogu za vas!

Mož stori prvo potezo in požanje nagrado.

Po jutranjem sporu z ženo sem na lokalnem radiu sem slišal kratek intervju z vami. Bil je takšen spor, da sva se spraševala, ali bova sploh ostala skupaj. Ker sva kristjana, ločitev ni prišla v poštev, toda ločeno življenje se nama je vsak dan zdelo lepše in privlačnejše. Vajino knjigo sem kupil kmalu po intervjuju, zato so sledile nagle in globoke spremembe v mojem vedenju in spremembe v odzivih moje žene na te spremembe. Sedaj vidim svojo ženo, kot sem jo videl na poročni dan, in ona se želi vrniti domov po koncu delovnega dne! Zbližala sva se bolj, kot sva si bila blizu v prvem letu najinega zakona in najina 17-letna hči je občutno srečnejša. Hvala vam!

Nick Vujicic je navdušen nad predavanji Ljubezen in spoštovanje.

Zakon je obnovljen po skokih čez plot

Jeseni 2008 je najin zakon pristal na zelo nizki točki. V svojem umu sem mnoga leta bíl skrivno bitko, ki je koreninila v moji nezvestobi. Pri tem nama je pomagalo več ljudi in trajalo je več mesecev. Moja žena, ki je imela 27 let, je nezvestobo odkrila na mojem prenosnem računalniku in ni treba poudarjati, da je bila obupana. Odločila sva se, da ostaneva skupaj in poskusiva ozdraviti najin zakon. Par, ki sva mu zaupala, nama je pomagal enkrat tedensko skozi vse leto. Vaša knjiga nama je odprla oči, saj sva odkrila, da sva ves najin zakon živela obratno, kar je povzročilo, da sva mnogokrat ravnala narobe. S pomočjo vaše knjige in najinih svetovalcev sva decembra 2009 obnovila poročne zaobljube v naši cerkvi in podelila moje pričevanje. Še vedno imava napete trenutke in potrebujeva še več ozdravljenja, toda ne morem se vam dovolj zahvaliti za sporočilo, ki sta ga zapisali, in da ste bili pripravljeni biti Njegova sporočevalca zlomljenim in ranjenim ljudem.

Zaročeni par je našel, kar je potreboval.

Moj zaročenec in jaz trenutno bereva Ljubezen in spoštovanje. Le po nekaj poglavjih se je situacija spremenila na bolje. Kot predana kristjana in strastna zaljubljenca sva vedela, da nekaj manjka. Ta knjiga ponuja kar nekaj odgovorov, če ne celo vseh. Vem, da bom boljši moški, boljši kristjan in boljši mož, ko pride poročni dan. Lepa hvala, da sta napisala to knjigo in da sta to sporočilo podelila z vsemi.

Obžalujem, da tega nisem vedela prej.

Ljubezen in spoštovanje mi je svetoval moj terapevt. Izhajam iz mešane družine, 5 odraslih otrok in 10 vnukov. Ko sem prebrala prvo poglavje, sem razumela. Vsem, ki so hoteli poslušati, sem razlagala o knjigi. Svoji hčeri sem knjigo posodila, ker je v obdobju okrevanja po slabem zakonu. Ona je v zameno povedala vsem svojim prijateljicam. Eno stvar pa obžalujem: stara sem 67 let in to je eno najbolj pozitivnih orodij, ki je bilo kdaj koli dano v zvezi z zakonskim življenjem. Nameravam ga priporočiti drugim mlajšim ženskam, ki morajo zgraditi močne zakone.

Knjiga Ljubezen in spoštovanje je radikalno spremenila moje mišljenje.

Pravkar sem prebral vašo knjigo in to je spremenilo moje mišljenje o zakonu. Že sedaj imava čudovit zakon, toda zavest o spoštovanju in ljubezni ter dejstvo, da je večina zakoncev dobronamernih, sta mi pomagala, da sem na najine prepire/spore gledala bolj objektivno. To zmanjša napad na osebo in preusmeri pozornost na glavni problem. V mnogih primerih najinega 17 let trajajočega zakona nisem bila zmožna prepoznati, kakšne probleme vsakemu izmed naju povzročajo spori, toda sedaj lahko prepoznam, kdaj se moj mož ne počuti dovolj spoštovanega in ustrezno spremenim svoja dejanja. Rada bi prišla na katero izmed vaših konferenc, toda zaenkrat je bila vaša knjiga tista, ki je spremenila najino življenje. Hvala vam.

 Od ločitve do upanja

Moj mož in jaz sva bila na robu ločitve. Najini prijatelji so nama posodili knjigo Love and Respect. Močno so nama odprli oči! Najin zakon se je popolnoma spremenil. Ko sva že mislila, da ni nobenega upanja za zakon, sva našla upanje in moč!