O tečaju

Male skupine: Načela zakonskih in partnerskih odnosov

Da bi vse to še bolje razumeli, je dr. Emerson pripravil tečaj za pare, ki sloni na načelih starodavne modrosti, ki izvira iz Svetega pisma. Pripravil je šest kratkih lekcij, ki jih poučuje na DVD-ju, in priročnik – delovni zvezek, v katerega si lahko zapišete svoja razmišljanja in odgovore na posamezna vprašanja.

Tečaj je zasnovan tako, da se pari v okviru manjše skupine srečujejo enkrat tedensko (ali 1x na 14 dni). Skupaj si ogledajo preučevanje na DVD-ju, nato se v skupini pogovarjajo o načelih in vprašanjih, povezanih s temo srečanja. Na vsakem srečanju si zapišete v svoj delovni zvezek/priročnik eno do tri stvari, ki so vas najbolj navdihnile na srečanju. Nato se med enim in drugim srečanjem podajamo na pot od besed k dejanjem. V tem času ne poskušamo spreminjati partnerja, le sami sebe.

Zakonske skupineTečaj je brezplačen, vsak par potrebuje svoj izvod priročnika Načela zakonskih in partnerskih odnosov, ki stane 9,90 €.

Če vas zanima in bi radi sodelovali ali pa če imate samo kakšno vprašanje, nam sporočite preko spodnjega obrazca. Veselimo se vašega odziva.

  Ime:

  Vaš eMail: (obvezno)

  Mesto, kjer bivate: (obvezno)

  Sporočilo, vprašanje:

  O tečaju Ljubezen in spoštovanje!

  Pričevanja nekaterih udeležencev:

  Marcos-Tavares“Moj uspeh izvira iz podpore moje družine. Če je doma vse v redu, sem uspešnejši na igrišču. Družina mi je v spodbudo, da na tekmi dam vse od sebe. Po koncu tekme se srečen vrnem domov, saj me podpirajo. Kadar zmagamo, zmaga ne pripada samo meni, temveč tudi članom moje družine. Sam ne morem biti zares uspešen, bolje je biti v paru kot sam.”

  Marcos Tavares


  Rad bi podelil svoje izkušnje iz 6-tedenskega tečaja za pare v malih skupinah, Ljubezen in spoštovanje.
  Kaj mi je bilo najbolj všeč? To, da sam tečaj in vaje ne ogrožajo moškega, njegovega ega in se lahko predvsem sprostiš in poslušaš namen predavanja. Kar za moškega – mene, pomeni, da nisem ogrožen in imam odprt um in srce za nove stvari. Na tečaju sem tako slišal veliko stvari, kot npr.: da moja žena ni napačna, ampak drugačna. Meni kot precej organiziranemu in natančnemu moškemu pomeni zelo veliko ta ugotovitev, da je stvar lahko narejena tudi drugače, kot si jaz predstavljam, pa je kljub temu narejena. V mojih očeh je bilo to prej napačno. Spoznal sem, da temu ni tako, ampak je samo drugačno. Všeč mi je bilo tudi to, da ko smo začeli s tečajem, sem doumel, da zakon ni samoumeven, ampak je potrebno na zakonu tudi delati dnevno, tedensko, mesečno, letno.
  Zaradi te izkušnje v situacijah, ki jih imava z ženo (začarani krog), odreagiram drugače kot prej in zato sem hvaležen. Tečaj Ljubezen in spoštovanje bom priporočal tudi drugim parom, predvsem pa bom ljubil svojo ženo tako, kot si ona želi.

  Aleksandar


  ONA: Želim biti prava oseba za svojega moža, zato ga spoštujem in verjamem, da bom za povračilo svojega truda dobila potrebno plačilo v obliki neizmerne ljubezni.
  ON: Vem, da če se bom ravnal po Božji besedi in ljubil ženo, bom poplačan z želenim spoštovanjem.

  Stefano in Gela


  Dojel sem, da je moški lahko glava družine in uspešen na vseh področjih življenja samo takrat, ko ga napolnjuje ženino spoštovanje in da žena lahko izkaže možu spoštovanje samo takrat, ko se čuti ljubljeno in varno v moževem objemu. Ženino spoštovanje je »raketno« gorivo, ki moža pripelje do neverjetne samozavesti, ga napolni z neverjetno energijo, da zna uporabiti vse svoje talente in s tem do realizacije vseh želja, ki jih nosi v sebi. Snov za izdelavo tega goriva pa je ljubezen, ki jo mora mož dati ženi. Noben trening modernega podjetništva, noben trening uspešnega vodenja, noben »team building« ne more moškemu dati tistega, kar lahko brezplačno prejme od svoje žene. Zatorej možje, če bi radi izpeljali projekte, ki jih nosite v sebi, če bi radi okusili slasti poslovnih in drugih uspehov, potrebujete samo pravo gorivo, ki pa ga lahko natočite samo pri svoji ženi, pod pogojem seveda, da jo boste redno polnili s svojo ljubeznijo. Kako pa se to dela, pa daleč najbolj izvirno in praktično svetuje dr. Emerson Eggerichs. Prepričan sem, da je to, kar uči dr. Emerson Eggerichs, formula za srečo prav vsake družine.

  Zdravko


  Seminar nama je pomagal, da sva dobila globlje spoznanje o Božjem namenu o vzajemnih odnosih med zakoncema. Emerson na jasen in enostaven način razlaga globoko resnico zapisano v Bibliji. Ključne točke delavnice osvetljujejo rešitev konfliktnih situacij iz vsakdanjega življenja. Ko začneš spoznavati resnico, te ta začne osvobajati. Nekaj se je v nas premaknilo, na bolje, seveda.

  Selma & Željko


  “Najin medsebojni partnerski odnos so pred tečajem spremljala pogosta trenja in »nevihte«, ki sva jih pripisovala nepripravljenosti po sodelovanju druga z drugim. Nisem razumel odzive svoje partnerke, prav tako ona pogosto ni razumela mojih želja in razlag. Jasna Emersonova razlaga različnih potreb in doživljanja moža in žene, ki jih črpa iz svetopisemskih in osebnih spoznanj, razjasni partnerske probleme, spodbuja k samoiniciativnim spremembam in prilagoditvam potreb partnerja. Sodelovanje na tečaju Ljubezen in spoštovanje je izboljšalo najino zvezo. Zavedanje mojih napak me je privlačilo k spremembam mojega odnosa do žene, prav tako sem vesel, da je opaziti velike spremembe na bolje pri moji ženi. Zahvaljujem se Stevu in Barbari, da sta organizirala tečaj Ljubezen in spoštovanje in nama omogočila prisotnost na Emersonovem predavanju. ”

  Tomaž