Mediji v Sloveniji

Medijska pokritost dogodka “Ljubezen in spoštovanje”

Želeli smo posredovati povezave različnim medijem, ki so objavili ali promovirali dogodek Ljubezen in spoštovanje.

Prav tako pa bomo na tej strani objavljali novice, reportaže in različne intervjuje, ki se bodo odvijali v času obiska dr. Emersona in Sare Eggerichs.

  • Reporter je objavil članek o prihajajočem dogodku. Tukaj je kratek povzetek:

Ustanovitelj in predsednik organizacije Ljubezen in spoštovanje, dr. Emerson Eggerichs, si prizadeva za ozdravljenje in obnovo partnerskih zvez. Napisal je več knjig, med njimi je najpomembnejša ameriška uspešnica Ljubezen in spoštovanje, prodana v več kot dveh milijonih izvodov. Spoznanja te knjige temeljijo na več kot tridesetletnih znanstvenih in bibličnih raziskavah in odkrivajo razlike med moškimi in ženskami, značilno vedenje parov, odzive in pričakovanja ter kako lahko nesporazumi odnos še poslabšajo. Dr. Emmerson Eggerichs in njegova žena Sarah na srečanjih in delavnicah predstavljata biblične resnice, ki izboljšajo komunikacijo in razumevanje v zakonu. Dr. Emerson Eggerchs je tudi sicer primeren sogovornik za teme o odnosih, saj se je študijsko dotikal tega področja (npr. magisterij iz komunikologije in teologije, doktorat na temo Ekologija otroka in družine), prav tako je služboval kot glavni pastor skoraj 20 let v Trinity church v Lansingu v Michiganu, zaradi česar je bil pogosto v stiku z ljudmi v stiski, še več izkušenj pa je pridobil v svojem zakonu (poročil se je leta 1973) ter kot oče treh že odraslih otrok.  BERI DALJE…

Katere so največje napake, ki jih počnemo v medsebojnih odnosih?
Mislim, da je največja napaka nerazumevanje drug drugega. Z drugimi besedami, kadar se nad parom zgrnejo temni oblaki in se odnosi zaostrijo, mislita, da so za vse vzrok finančne, spolne ali kakšne druge težave. Vendar partner ne eksplodira ali se umakne zaradi težave same, temveč zaradi načina komunikacije.

  • Na spletni strani ISKRENI.net so podelili knjigo o uspešnosti in aktualnosti sporočila o ljubezni in spoštovanju, ki sta ga delila dr. Emerson in Sarah Eggerichs.